top of page
Sök
  • Skribentens bildMoa

Firande - en nyckel till fortsatt motivation och framgång

När du firar något frigörs dopamin till din hjärna. Att definiera och fullfölja små mål och sedan fira den lilla vinsten är ett sätt att aktivt frigöra mer av den kemi i hjärnan som får oss att känna oss glada och motiverade. Ju mer vi känner den där positiva känslan desto mer motiverade är vi att faktiskt göra mer.
I vardagen kämpar vi på, betar av saker på att göra listan och fortsätter till nästa uppgift utan att höja huvudet nämnvärt. Vi tittar uppåt berget, på att den stigning som är kvar. Sälla stannar vi upp och tittar bakåt på den sträcka vi redan har tillryggalagt, klappar oss själva på axeln och summerar våra framgångar så långt. Jag kan villigt räcka upp handen och säga att jag stundom har den dåliga vanan. För det är just vad det är, en dålig vana. En vana av kämpande som normalitet. Många med mig har ett litet antagande som låter ungefär så här:


”Det skall vara jobbigt och jobba annars har man inte ansträngt sig på riktigt eller gjort ett bra jobb.”

Jag vet att det inte är sant. Jag gör det bästa jobbet när jag är glad, påfylld, motiverad och utvilad. Ändå hamnar jag där i tanken ibland. Forskning visar på att om vi lägger märke till och fira framgångar är det en mäktig motivationsfaktor både för individer och team eftersom det förstärker meningen bakom allt arbete och det visar uppskattning för alla prestationer. Detta ökar i sin tur vår självkänsla och det motiverar oss att uppnå nästa mål.

Så min fråga till dig är: 1. Viket litet mål kan du definiera och uppnå i dag? 2. Hur skall du fira din framgång?


XO

/ Moa185 visningar0 kommentarer

コメント


_81A9736_edited.jpg
bottom of page