top of page
Sök
  • Skribentens bildMoa

Standardinställning - Tacksamhet

Uppdaterat: 15 feb. 2022

Låt oss tillsammans välkomna ett nytt år fullt av möjligheter, utmaningar, framgångar, stunder av konflikter, stor kärlek och medkänsla, enorm tacksamhet och möjligheten till ökad lycka och framgång. Låt oss ta tillfället i akt att med hjälp av årsskiftet passa på att trycka in ”reset-knappen” och skifta tillbaka till ett tillstånd av tacksamhet och glädje nu när vi startar det nya året. Tänk på detta tillstånd som ditt naturliga utgångsläge. Ett perspektiv och utgångspunkt som du medvetet återkommer till igen och igen under de kommande dagar, veckor och månader som kommer.Det är möjligt att skifta till ett utgångsläge, perspektiv av tacksamhet och glädje i varje given situation. Om det är så enkelt, hur kan det då vara så trixigt emellanåt? Ofta är det bara för att vi glömmer, har etablerat en omedveten vana av andra perspektiv och blir uppsnurrade i vår självupptagenhet och glömmer vår inneboende omtanke om andra runtomkring oss.

Ett aktivt tillstånd av tacksamhet borde, rent teoretiskt, vara lätt att uppehålla men vi är ofta upprörda, arga, besvikna och/ eller irriterade under stor del av vårt vardagliga liv även om vi vaknar med avsikten att agera utifrån ett perspektiv av glädje och tacksamhet.

En knep för att försätta dig själv i ett tacksamhetens tillstånd är att komma ihåg att du inte kan vara tillfreds i tacksamhet och förbittring samtidigt. Just att stanna upp, observera det nuvarande känslotillståndet är en mycket bra början till ett skifte. För när vi upplever att vi är överväldigade av stress, irritation och ilska är det inte som att vi har förlorat någon tacksamhets tävling. Vi har bara glömt vårt naturliga utgångsläge och låtit vårt ego ta över. Egot älskar att jämföra sig med andra, se till att få det egot anser sig förtjäna och blir upprörd och klagar gärna och tycker sig alltid förtjäna mer.

Ett annat trix är ödmjukhet.

Vad har ödmjukhet med tacksamhet att göra? Allt! När du är ödmjuk tar det ditt ego nästa helt ur bilden. Med ödmjukheten i förarsätet kan egot slumra i baksätet. På det sättet slipper du och egot slåss om vem som skall styra. När du kan tysta ditt egos röst närmar du dig världen från ett helt annat perspektiv. Det är ett sätt att ta sig an livet som helt fintar ” jag har minsann rätt att…” och …” jag förtjänar att…” och ger utrymme för att uppskatta varenda sak som dyker upp i våra liv.

Det tredje trixet är helt enkelt att träna upp sin medkänsla. Det är lätt att detta faller i glömska då vår uppmärksamhet med lätthet upprätthåller sig vid oss själva, våra egna upplevelser, våra egna problem och utmaningar så att vi glömmer att lyfta blicken och se hur våra handlingar påverkar andra människor.


Jag hoppas att dessa påminnelser ger dig inspiration att njuta av starten på ett nytt år. Önskar dig en god start på 2022 och tack för att du tar del av resan på denna blogg.

XO, Moa

48 visningar0 kommentarer

Comments


_81A9736_edited.jpg
bottom of page