top of page
Sök
  • Skribentens bildMoa

Livsplan

Känner du någonsin att du simmar runt i livet utan någon aning om vad du gör? Om ja, så är du inte ensam. Men oroa dig inte, jag har en lösning för dig - skapa en livsplan!Vad är en livsplan? Det är som en GPS för ditt liv. En levande och dynamisk karta som visar dig vart du ska gå. Den hjälper dig att definiera dina mål, värderingar, intentioner och handlingar för att leva det liv du vill leva. Så, om du vill undvika att driva runt som en kork på havet, är en livsplan en bra idé.


För att komma igång, börja med att definiera dina värderingar. Dessa är de grundläggande principerna som definierar vem du är och vad som är viktigt för dig. Värderingar kan vara allt från familj, hälsa, frihet, kreativitet till äventyr. När du har definierat dina värderingar, kan du göra målinriktade val som är förenliga med det som betyder mest för dig. Det hjälper också till att prioritera din tid och energi på rätt saker.


Nästa steg är att klargöra dina intentioner. Vad vill du uppnå i livet baserat på dina värderingar? Intentioner handlar om den övergripande riktning du vill att ditt liv ska ta. Det är inte lika specifikt som mål, men ger dig ändå en klar riktning. Intentioner kan inkludera att leva en hälsosam livsstil, bygga en framgångsrik karriär eller odla meningsfulla relationer.


När du har definierat dina värderingar, kan du göra målinriktade val som är förenliga med det som betyder mest för dig.

Slutligen, var noga med att ha höga standarder för integritet när du följer din livsplan. Det handlar om att agera i enlighet med dina grundläggande karaktärsdrag som t.ex. att vara ärlig, rättvis och ansvarig, att respektera andras rättigheter och att agera på ett sätt som är förenligt med dina värderingar och intentioner. Genom att ha höga standarder för integritet kan du leva ett liv som är meningsfullt och gott både för dig själv och andra.


Så, om du vill ha en riktning i livet och undvika att driva runt som en kork på vattnet, skapa din livsplan. Det är som en GPS för ditt liv, och vem vill inte ha en GPS?


De kommande veckorna poddar vi dessutom på detta ämne, du hittar poddavsnitten här eller i din podcastspelare. Vi är dessutom i slutfasen av att lansera ett interaktivt program (i app och zoom-form) för just livsplan och livskompass, prenumerera på vårat nyhetsbrev för att inte missa något! /Moa


536 visningar0 kommentarer

Comments


_81A9736_edited.jpg
bottom of page