top of page
Sök
  • Skribentens bildMoa

Corona-paus och livets mening

Alla har vi någon del av livet vi vill förändra eller förbättra. Luckor eller glapp mellan vilka vi är och vilka vi vill bli. Det är en naturlig del av vår inbyggda utvecklingslusta. Verkligheten av ännu ett år av ”vardagligt liv” som går utan att väsentliga framsteg görs för att stänga dessa luckor, kan få oss att resignera och tappa tilltron på oss själva. 
Oavsett hur hårt vi har arbetat eller hur mycket vi har åstadkommit är det vanligt att vi ändå kan känna oss ångerfulla eller till och med besvikna.

Besvikelse och känslan av ånger uppstår eftersom de flesta av oss har en vision för oss själva som vi oftast inte ens närmar oss halvhjärtat, än mindre fullföljer. Eller så jagar vi visionen med allt vi har utan att lyckas uppnå den.

Att titta tillbaka på det gångna året får oss ofta att inse att medan vi har varit upptagna med en mängd olika aktiviteter och ”fått mycket gjort”, är vi ändå inte säkra på att vi har skapat verklig progress mot något som verkligen på djupet betyder något för oss.

Ironiskt nog är det all denna aktivitet som är den grundläggande orsaken till vår höga grad av otillfredsställelse i livet. Vi är helt enkelt för upptagna och distraherade för att märka att våra liv talar till oss- ger oss tecken gång på gång för att hjälpa oss stänga gapet mellan vart vi är och vart vi vill vara. Vi är för upptagna med att göra stora, krävande planer, jaga drömmar och visioner vars utgångsdatum för sedan länge sedan har passerat. Vi skapar forcerade resultat. För många krävs det en mindre eller större livskris för att stanna upp och upptäcka att verklig framdrift drivs av enkelhet, inte ansträngning.

-"Finding yourself" is not really how it works. You aren't a ten-dollar bill in last winter's coat pocket. You are also not lost. Your true self is right there, buried under cultural conditioning, other people's opinion, and inaccurate conclusions you drew as a kid that became your beliefs about who you are. "Finding yourself" is actually returning to yourself. An unlearning, an excavation, a remembering who you were before the world got its hands on you. - Emily McDowell

Emily McDowell”


Genom att stanna upp reflektera kan du identifiera vem du tror att du måste vara, vad en sådan person som du tror att andra förväntar sig att du är. Vi är distraherade av att titta efter vad jag tror att andra tycker att en person som jag borde gilla, tycka, göra för någonting. Du har just nu möjligheten att släppa taget om den illusionen för att vända nyfikenheten mot vad du verkligen vill och önskar få uppleva i livet.

För många av oss har den pågående pandemin gett oss orsak att reflektera över livet och de val vi gjort hittills. Om du kan och har möjlighet, ge dig själv möjligheten till en ”Corona-paus” för att inventera, kartlägga och upptäcka vad som är viktigt och vad du vill just nu. Skriv, teckna, tala med en vän. Alla sätt som fungerar för dig är bra.

Här är tre frågor vars svar kan leda dig vidare mot vad som är verkligt meningsfullt i ditt liv.

Om du bara hade 6 månader att leva, vad skulle du göra då?

Om du fick 10 miljoner i morgon, hur skulle du förändra din vardag?

Tre saker du är tacksam och glad över just nu?


Vad kom du fram till? Skriv en rad på instagram eller varför inte dela dina insikter med en familjemedlem eller vän.

/Moa

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


_81A9736_edited.jpg
bottom of page