top of page
Sök
  • Skribentens bildMoa

På tröskeln till en livsförändring

Uppdaterat: 10 okt. 2023

Uppdaterad 231010

Livet är en fascinerande resa fylld med omvälvande förändringar. Ibland kan det kännas som om våra välordnade liv plötsligt börjar krackelera, eller att något inom oss skriker efter förändring. Kanske känner du igen dig i detta? I så fall är du inte ensam.Förändringen kan smyga sig på över tid eller komma som en blixt från klar himmel. Det kan handla om problem i relationen, en längtan efter något mer i livet, eller till och med oväntade händelser som uppsägning, sjukdom eller plötslig förmögenhet. Oavsett hur det sker finns det ett gemensamt drag: något grundläggande är inte längre detsamma. Det är också möjligt att känna en gnagande olust och en känsla av att något inte stämmer i tillvaron. Livet kanske inte längre känns så bra som det borde, och en klyfta mellan vår inre och yttre verklighet börjar växa.


Livet kanske inte längre känns så bra som det borde, och en klyfta mellan vår inre och yttre verklighet börjar växa.

Det är viktigt att förstå att detta tillstånd är helt normalt och naturligt. Det är en naturlig del av livet och kan vara en viktig möjlighet för personlig tillväxt och självupptäckt. Om du känner igen dig i detta, finns det några saker du kan göra.


Här är några råd för att navigera genom denna övergångsperiod


Acceptera förändringen: Första steget är att acceptera att du går igenom en förändringsfas. Det är okej att känna sig rädd eller osäker inför det okända. Acceptans är nyckeln till att ta de första stegen mot en ny början.


Reflektera och utforska: Ta dig tid att reflektera över vad som inte längre fungerar i ditt liv och vad du verkligen önskar. Utforska dina drömmar och mål. Det kan vara användbart att föra dagbok eller prata med en vän, coach eller terapeut om dina tankar och känslor.


Ta små steg: Förändring behöver inte vara dramatisk. Ta små steg mot det du vill uppnå. Små förändringar kan ackumulera till något större över tid.

Sök stöd: Dela dina tankar och känslor med människor du litar på. Ibland kan en utomståendes perspektiv vara ovärderligt. Om det behövs, överväg att söka professionell hjälp.

Förvänta dig motstånd: Det är normalt att möta motstånd när du försöker förändra dig själv och ditt liv. Förbered dig mentalt för utmaningar och var beredd att möta dem med tålamod, självmedkänsla och beslutsamhet.

Fira framsteg: Glöm inte att fira dina framsteg, även de små. Att fira dina prestationer underlättar din resa och ger dig motivation att fortsätta.


Så, om du känner att du står på tröskeln till en ny början i livet, tveka inte att omfamna den. Det är genom sådana övergångsperioder som vi kan omdefiniera oss själva och skapa ett liv som är mer meningsfullt och tillfredsställande. Vägen kan vara utmanande, men den kan också vara fylld med möjligheter och glädje.


Önskar du stöd vid din sida under denna period men vet inte var du skall börja? Boken en discoverysession HÄR.

/Moa588 visningar0 kommentarer

Comments


_81A9736_edited.jpg
bottom of page