top of page
Sök
  • Skribentens bildMoa

Mål för hösten?

Uppdaterat: 3 okt. 2023

Att starta upp vardagen igen efter en lång ledighet är en möjlighet till omtag och nytt fokus på det du vill ha mer av i din vardag. Ett sätt att göra det på är förstås att sätta upp mål och delmål för hösten. Här tänkte jag dock bjussa på ett annat sätt att göra det på, nämligen genom att gå vägen genom känslor. Att veta hur du vill känna är en av de viktigaste formerna av en tydlig vision för ditt liv som du kan ha.


Gör så här: Fundera på vad du vill känna i höst, vilka känslor du vill uppleva mer frekvent. Skriv ner flödande de som kommer till dig i stunden eller välj några ord ur listan nedan som tilltalar dig. Välj ut fyra stycken som sticker ut lite extra för dig just nu och som fyller dig med glädje, energi eller värme. Exempel på känslor: Jag tycker om att känna mig… Glädjefull, vaken, nyfiken, trygg, kreativ, tydlig, närvarande, genuin, viktig, intuitiv, effektiv, förlåtande, uttrycksfull, tankfull, relevant, konsekvent, segerviss, stimulerad, tålmodig, vågad, villig, kärleksfull, ärlig, varm, hel, angelägen, empatisk, vass, uppriktig, empatisk, mästerlig, naturlig, harmonisk, expansiv, adaptiv, oändlig, genial, modig, aktiv, involverad, rotad, äventyrlig.

Fråga dig nu i vilka situationer, vart och med vem har du tidigare upplevt dessa känslor?

Jag känner mig till exempel mig vass i min arbetsroll som coach när jag är på plats i god tid för min nästa coach session, ser till att min skrivplatta, hörlurar mm har är fulladdade, jag har ett lugnt fokus på nästa klient och jag har skapat luft i schemat till nästa aktivitet.

Ett till exempel är att det hos mig infinner det sig en känsla av kärleksfullhet när jag får ta hand om min familj genom att laga en god och värmande ramensoppa en blåsig och regnig dag.

Fundera på när du känner som du vill känna och fyll sedan i listan nedan med aktiviteter som du vill skapa plats för under hösten för att kultivera samma känslor.

För att skapa utrymme för att känna som jag vill känna kommer jag att… :

1.

2.

3.

4.

Vi har också poddat på ämnet, lyssna på avsnitt S4E6 - Mål för hösten och masterclass i ukelele (som släpps lördag 26:e aug klockan 12.00) så får du en fördjupning och ännu mer tips, och en kort masterclass i ukelele. /Moa


62 visningar0 kommentarer

Comments


_81A9736_edited.jpg
bottom of page