top of page
Sök
  • Skribentens bildMoa

Skapa din Visionboard och Förverkliga Dina Mål

Uppdaterat: 9 okt. 2023

Uppdaterad 231009 Ett nytt år är som en blank sida, en chans att skapa och forma våra liv på ett nytt sätt. Men vad vill vi egentligen uppnå? Oavsett om du har en klar vision eller om du letar efter vägledning är en visionboard ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig på din resa. För att forma ditt nya år behöver du en tydlig och precis vision, och det är precis vad en visionboard hjälper dig att skapa.

Du kanske undrar vad en visionboard egentligen är, och varför det skulle vara viktigt för dig. Inom sportvärlden har mental träning och visualisering länge varit hemligheten bakom mångas framgångar. Stjärnor som Armand Duplantis och Sara Sjöström har länge använt visualisering för att nå sina mål. Om det fungerar för dem, varför skulle det inte fungera för oss? Visualisering handlar om att göra något komplext och abstrakt mer konkret och begripligt. Genom att skapa en visionboard kan du klargöra dina drömmar och mål på ett sätt som hjälper din hjärna att fokusera på det du verkligen vill uppnå. Det fungerar på samma sätt som när du överväger att köpa en ny bil och plötsligt ser du den modell du tänkt dig överallt på vägen. Ditt fokus har ändrats, och din hjärna filtrerar nu bort allt annat för att fokusera på just din drömbil.

Visualisering handlar om att göra något komplext och abstrakt mer konkret och begripligt.

Så, hur skapar du din egen visionboard? Här är några enkla steg:

Förberedelse: Samla material som du kan använda. Du behöver ett styvt papper eller kartong, sax, lim, tejp, tidningar, en skrivare, dator, fotografier, penna och papper.


Utforska och välj: Ta dig tid att gå igenom det material du har samlat. Klipp ut eller skriv ut bilder och ord som talar till dig och inspirerar dig. Tänk på vad du vill uppleva, ha mer av, och uppnå under det kommande året. Låt din intuition leda dig i processen och låt dig överraskas av dina val. Låt de rationella tankarna om hur du ska nå dina mål komma senare. Just nu handlar det om din vision.


Skapa din visionboard: Fäst dina valda bilder och ord på pappersarket. Du kan också överväga att rama in din visionboard för att göra den ännu mer attraktiv. Placera din visionboard på en plats där du ser den dagligen. Den kommer att fungera som en påminnelse om dina drömmar och mål både för din logiska rationella hjärna och ditt undermedvetna.

Fokusera på handling: Fråga dig själv varje dag, "Vilket litet steg kan jag ta idag för att närma mig min vision"; Fokusera på processen och ta små steg framåt. Att fira varje framsteg kommer att driva dig mot dina mål. Tveka inte att söka stöd från vänner, familj eller en experter när du behöver det.


Lycka till med att skapa din visionboard som ett led i att förverkliga dina drömmar. Kom ihåg att din vision är startpunkten, och din handling är nyckeln till att göra den verklig. Finner du det utmanande att skapa din egen visionboard kanske det är dags att ta fram eller kalibrera om din livskompass. Programmet Livskompassen hjälper dig att identifiera vad som är viktigt på riktigt i livet. Kika in på hemsidan om anmälan till programmet är öppen.


"Kan du se det kan du skapa det". Omkring just detta diskuterar vi i poddavsnitt #10 - Njut dig till framgång från säsong 1, och det hör på flera sätt ihop med vision board-tänket. Du hittar MOLODI podcastSpotify, iTunes och där poddar finns eller här på hemsidan.


Lycka till!

/Moa

553 visningar0 kommentarer

Comments


_81A9736_edited.jpg
bottom of page